Something old, something new, something borrowed, something blue, and a silver sixpence in your shoe.

De traditie om als bruid iets ouds, iets nieuws, iets geleends, iets blauws en een zilveren muntje in je schoen te dragen tijdens het huwelijk, is al heel oud. Toch wordt hij nog steeds door vele bruiden in ere gehouden, omdat hij de jonggehuwden geluk zou brengen, en wie wil dat nu niet…

Hoewel het een populair gezegde is, weten niet veel mensen wat de ware betekenis van deze vijf items is. Omdat elk item een prachtig symbool van liefde en huwelijk vertegenwoordigt, kan je gericht gaan zoeken naar de perfecte ‘stukken’, zodra je weet waar ze symbool voor staan.

1. Something old:

Tijdens het trouwen iets ouds dragen, staat symbool voor het eren van je familie: je wil de ‘oude’ familiebanden behouden en tegelijkertijd start je nu je eigen familie.

Leuke ideeën zijn familie-erfstukken zoals een broche, een ring, een kousenband…of nog exclusiever: een stukje van de trouwjurk van je moeder of grootmoeder in je eigen trouwjurk laten verwerken.

2. Something new:

Tijdens het trouwen iets nieuws dragen, staat symbool voor de verbinding van jou en je echtgenoot en het commitment samen verder te gaan .

Ideeën te over natuurlijk: je trouwjurk, je schoenen, oorringen, armbandje …

3. Something borrowed:

Tijdens het trouwen iets geleends dragen, staat symbool voor de liefde die je voelt voor degene van wie je het geleend hebt.

Leuke ideeën zijn: de favoriete oorringen van je oma, de sluier van je moeder, een kettinkje van je tante, een ring van je vader verwerkt in je bruidsboeket…

4. Something blue:

Tijdens het trouwen iets blauws dragen, staat symbool voor jullie liefde en trouw naar elkaar toe.

Leuke ideeën zijn: een blauwe kousenband, blauwe bloemen in je bruidsboeket, een blauwe (saffieren) halsketting, blauwe schoenen…

5. A sixpence in your shoe:

Dit deel van het oude Engelse rijmpje wordt vaak vergeten…

Tijdens het trouwen een zilveren muntje in je (linker)schoen dragen, staat symbool voor geluk en welvaart.

En…ga jij deze traditie volgen op je bruiloft? Zo ja: wat is jouw old, new, borrowed en blue?

En als je al getrouwd bent: wat waren jouw ‘stukken’?

Schrijf het even bij de reacties – ik ben heel benieuwd!

Hartelijke groeten,

Grietje