Internationale bruiloft op 02-02-2013

Gisteren regende het de hele tijd pijpenstelen. Wat ben ik blij voor “mijn bruidspaar” dat nu de zon schijnt! Al is het nog winter en best koud, de hemel is blauw en alles ziet er stralend uit.

Bij de Brasserie De Boerderij waar ik straks het ja-woord mag vragen, staan 2 vuurkorven te branden – en op weg naar de ingang lacht een foto van het bruidspaar me  toe.

De zaal is sfeervol en de deejay en saxofonist zijn hun muziek al aan het testen.

Voor het eerst zal ik het bruidspaar niet even vantevoren zien en spreken. Ze willen graag dat ik hen in de zaal, samen met alle gasten, opwacht.

Onder een gezellig muziekje worden alle genodigden door de lieve, zeer efficiënte ceremoniemeesters de zaal ingeleid. Dan klinkt  “Alles is liefde”…  we gaan staan, de deur gaat open en daar verschijnt het bruidspaar: stralend en dolgelukkig om al hun dierbaren (zeven nationaliteiten uit vier verschillende landen) hier bij elkaar te zien.

Iedereen is ontroerd door zoveel schoonheid – ook ik moet even slikken…    Als bruid en bruidegom vóór me staan, kan ik hen voor het eerst hartelijk de hand schudden. We hebben elkaar namelijk nog niet eerder in levenden lijve gezien –  hun woonplaats Zwitserland is wat ver voor een voorgesprek. Leve skype!

Nadat de getuigen iedereen ontroerd hebben met hun mooie woorden, heb ik de eer om te vertellen hoe deze bijna-echtgenoten elkaar ontmoet hebben. Daarna zijn de bruidskinderen mijn rechterhand: het ja-woord bevestigen met een hamerslag, de ringen aanreiken en hun naam in het trouwboekje schrijven, vinden ze erg spannend, maar voor hun ‘Suijker’tante en -oom trotseren ze alle op hen gerichte ogen. Zelfs de jongste spruit van één jaar laat zijn merkteken achter!

Na de formaliteiten mag ik het bruidspaar als eerste feliciteren, het trouwboekje overhandigen en hen voorstellen met hun nieuwe namen.

Een groot applaus en óp naar een lang en gelukkig leven!!!

Comments

  1. Wat hebben wij een fantastische bruiloft gehad! En wat zijn wij geluksvogels dat Grietje ons heeft mogen huwen. Voor de bruiloft erg leuk en goed contact gehad via email en Skype. We hadden meteen een klik en het volle vertrouwen in Grietje. Ze heeft de verwachtingen overtroffen, wat was de ceremonie mooi, persoonlijk, warm en oprecht. Alsof ze ons al jaren kent! Erg leuk hoe ze de kinderen er bij betrok! Bijna alle gasten hebben ons nog even laten weten dat de ceremonie van Grietje zo bijzonder was! En daar sluiten wij ons volledig bij aan! Grietje, enorm bedankt!

    1. Heel graag gedaan Ingrid en Martijn. Jullie waren een prachtig bruidspaar en ik heb ervan genoten om jullie trouwambtenaar te zijn!