De vijf grootste aanzoek-fouten!

Beste aanstaande bruidegom/bruid:

als je besloten hebt je geliefde ten huwelijk te vragen, ben je waarschijnlijk heel enthousiast en tegelijkertijd misschien wat angstig. Het zal immers een moment zijn dat je je beiden zult herinneren voor de rest van je leven, en bovendien zal je verschillende keren gevraagd worden te vertellen hoe je de liefde van je leven nu eigenlijk DE vraag gesteld hebt… Eén ding is zeker: je aanstaande zal dolblij zijn dat je haar vraagt, maar… laat je zenuwen je er niet toe brengen één van de volgende fouten te maken!

(Voor de duidelijkheid: overal waar ‘man’ staat, kan ook ‘vrouw’ staan en omgekeerd).

1. Aanzoek zonder ring:

In een recente enquête werd “het aanzoek zonder ring” gerangschikt als de grootste blunder die een man kan maken.

Natuurlijk is je liefdesverklaring en je verzoek om een levenslange verbintenis veel belangrijker dan een ring, maar je moet begrijpen dat een verloving voor een vrouw (en voor haar vriendinnen en haar moeder) niet compleet is, zonder een fonkelend sieraad om te laten zien.

Als je bang bent dat jullie niet dezelfde smaak hebben, ga dan naar een juwelier waar je kan ruilen, of leen een familiestuk totdat je samen gaat winkelen.

En als je je aanzoek niet een totale verrassing wil laten zijn, kunnen jullie samen van tevoren een ring gaan uitzoeken (meer dan 50 procent van de ondervraagde vrouwen zei, dat ze met haar partner de ring had uitgezocht).

2. Veel te vlug in het geweer komen:

Je aanstaande heeft alles: hersenen, schoonheid, en de bereidheid om elke zondagavond met jou voetbal te kijken…: jij wil ervoor gáán! Het is echter verstandig om je aanzoek uit te stellen totdat je het stadium van tot-over-je-oren-verliefd-zijn voorbij bent.

Je bent nl. nog niet klaar voor een levenslange verbintenis, zolang je nog niet alle uitdagingen aangepakt hebt die met relaties te maken hebben. Zolang je nog niet al haar stemmingen meegemaakt hebt, en zolang ze nog geen ondubbelzinnige tekenen geeft dat ze klaar is voor een echt engagement, is de kans groot dat je op DE vraag een antwoord krijgt in de trant van: “Ik moet er even over nadenken…”.

3. Je aanzoek doen ten overstaan van publiek:

Hoewel je zo gepassioneerd bent over je aanstaande bruid, dat je je aanzoek wel over de daken zou willen schreeuwen, is het veel waarschijnlijker dat zij er de voorkeur aan geeft, de verloving een heel speciaal moment van alleen jullie tweeën te laten zijn.

Een sportstadion is al helemaal uit den boze -tenzij dat de plek was waar je elkaar voor het eerst ontmoette/waar je voor het eerst kuste/waar je verliefd werd.

De meeste vrouwen kunnen niet ten volle van dit zeer bijzondere moment genieten, als ze het gevoel hebben op een podium te staan. Op het moment dat je haar vraagt en ze ‘ja’ antwoordt, zullen jullie hoogstwaarschijnlijk een tijdje in jullie eigen liefdeszeepbel willen blijven hangen — dat is niet mogelijk als collega’s, familie of zelfs totale vreemden je meteen willen feliciteren.

4. Je plan laten uitlekken:

Vertel niet aan je vrienden en/of familie dat je je geliefde ten huwelijk gaat vragen. Je bent geneigd te denken dat de mensen die je vertrouwt, kunnen zwijgen als het graf; maar informatie die zo sappig is, zal waarschijnlijk lekken… Als teveel mensen van je plannen weten, is het heel waarschijnlijk dat je vriendin er lucht van krijgt. En zelfs als niemand zijn mond voorbijpraat, zal ze ongelukkig zijn als ze achteraf te weten komt dat een heleboel vrienden/vriendinnen al van de verloving wisten vóór haar, en dat zij niet de gelegenheid heeft om hén te verrassen.

5. Niet wachten op het goede moment:

Het is waarschijnlijk dat, zodra je het besluit genomen hebt om je geliefde ten huwelijk te vragen, je het ook zo snel mogelijk ten uitvoer wil brengen. De ring brandt een gat in je broekzak… je hebt het gevoel niet meer rustig te kunnen ademen, zolang je dat kleinood niet aan haar vinger geschoven hebt…

Laat echter je zenuwen niet met je op de loop gaan: wacht het juiste moment af!

Houd in gedachte dat ze dit verhaal de rest van jullie leven zal vertellen. En je wil liever een romantisch epos dan een slapstick.

Als ze je in de supermarkt in de rij vóór de kassa vraagt wat er in je broekzak zit, zorg dan dat je een uitvlucht paraat hebt, om te voorkomen dat je daar op de knie moet.

Veel succes – het wordt een moment om nooit te vergeten!

Grietje www.devlaamsetrouwambtenaar.nl/be