Sofie en Stijn

Wat doe je als je als Vlaams koppel wil trouwen, maar geen kerkelijke plechtigheid wil? En als je bovendien geen enkele voeling met de georganiseerde vrijzinnigheid hebt? Hou je het bij een droge, formele burgerlijke plechtigheid – een kwartiertje op het gemeentehuis en klaar? Of wil je toch iets anders, iets persoonlijk en ontroerend? Wil je een ceremonie die je zal bijblijven? Als je antwoord op al die vragen ‘ja’ is, dan zou ik niet verder zoeken. Grietje kan voor al die zaken zorgen.

Toen wij, een koppel uit Belgisch Limburg, besloten om te trouwen, was het ons al snel duidelijk dat het in Vlaanderen niet makkelijk is om een echt persoonlijke, ongebonden trouwceremonie te organiseren. Via via kwamen we echter over de grens terecht, bij de in Arnhem wonende Grietje. Het was de reis meer dan waard! Al bij onze eerste ontmoeting klikte het dadelijk. Grietje luisterde écht naar wat we wilden doen. Bijna alles was mogelijk. Grietje steekt er veel tijd en moeite in om jullie als koppel te leren kennen: hoe jullie relatie is, wat jullie in de ander zo leuk vinden, hoe jullie elkaar hebben leren kennen… Geen moeilijke ondervraging, maar telkens in een aangename en vlotte babbel.

Het resultaat was ernaar. Onze ceremonie was precies zoals we die gedroomd hadden. De persoonlijke getuigenissen en wensen van vrienden en familie, de muziek, de trouwgeloften … Grietje praat dit alles niet gewoon aan elkaar. In een mooie, ontroerende, maar ook grappige speech schetste ze ons als koppel, betrok ze onze vrienden en familie in ons verhaal … Veel meer dan een ‘gewone’ ceremoniemeester. Ons huwelijk is dankzij haar hulp op een echt persoonlijke en levendige manier gevierd, met traantjes van ontroering, maar ook van het lachen. De last-minute verrassingen die in de ceremonie zaten, zorgden ervoor dat de viering ook voor ons een echte belevenis was.

Een aanrader!

Sofie en Stijn